Kavrulmuş Fıstık

Meyvelerin olgunlaşması ile kırmızı kabuklu olarak elde ettiğimiz meyvelerin kalibrasyon makinalarımızda boyutlandırılması sonucu elde ettiğimiz en iri taneli ürünleri kavurma işlemine tabii tutarak elde ettiğimiz iri taneli kavrulmuş ürünümüz paketlenip kuruyemiş olarak tüketime sunulur.

İç Fıstık

Fıstık tanelerinin henüz tam olgunluğa erişmediği, dış kabuk renginin açık yeşil renkte olduğu evrede toplanarak dış kabuğunun kavlatılması, kurutulması ve sert kabuğundan ayırmak üzere kırım makinalarından geçerek boz fıstık içini elde ettiğimiz üründür. Ürünün özelliği yoğun fıstık tadı ve kokusu içermesi ve renginin koyu yeşil olmasıdır. Genellikle endüstriyel olarak özellikle baklava yapımında, tatlı, pasta, dondurma, lokum, aroma katkısı olarak bazı gıdalarda ve bazı yöresel yemeklerde kullanılmakla birlikte kuruyemiş olarak da tüketilir.

E-BÜLTEN

Yeniliklerden Haberdar Olun

Copyright © OVAOZ FISTIKÇILIK | Tüm Hakları Saklıdır.

web tasarım