Hakkımızda

Güven ve Kalite. Nesilden nesile geçen ilkeler. Yıllardır bunun için çalışıyoruz. 3 nesil öncesinden 1900’lü yıllarda başlayan bir hikaye. Ancak ilk resmi kayıtlara göre 1978 yılında faaliyete başlayan firmamız, bugün hala ilk gün gibi çalışmalarımıza ilkelerimizden taviz vermeden, Yenilikçi, Çağın ihtiyaçlarına duyarlı, ve olmazsa olmazlarımızdan müşteri memnuniyetini ön planda tutarak çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz.

Devamını Oku

Ürünlerimiz

Hasat zamanında tam olarak olgunlaşan meyvelerden ağız kısmı açık olanların diğer bir deyişle doğal olarak çıtlamış..

Fıstığın Tarihçesi

Antep fıstığı ağacının ana vatanı Orta Doğu ve Orta Asya'dır. Arkeolojik kanıtlar Antep fıstığının MÖ 6750 tarihlerinde tüketilmiş olduğunu göstermektedir. Antep fıstığının günümüzde yetiştirilen formu ise Tunç Çağı kökenli olup, soyu Özbekistan'ın bulunduğu coğrafyaya dayanmaktadır.

Antep fıstığı normal şartlar altında dikildikten 4-6 yıl sonra uygun görülen meyve aşısı yapılır, 4. yıl sonunda olgulaşan aşı 5. yılda meyve vermeye başlar. Bu süreç 8 ile 10 yıl arasında değişebilir. Hasat zamanında tam olarak olgunlaşan meyvelerden ağız kısmı açık olanların diğer bir deyişle doğal olarak çıtlamış olanların ayrıştırılması işlemi sonunda kavurma kazanlarımızda az miktarda tuz ile birlikte ısıl işleme tabi tutarak elde edilir. En önemli özelliği İri taneli ve kabuğu kolay açılabilen ürünümüz kuruyemiş olarak tüketilir.

ONLINE KATALOG

Ovaöz Fıstıkçılık 2020 online tanıtım kataloğunu aşağıda ki linten indirebilirsiniz.

katalogu indir katalogu gör

E-BÜLTEN

Yeniliklerden Haberdar Olun

Copyright © OVAOZ FISTIKÇILIK | Tüm Hakları Saklıdır.

web tasarım